Rust en balans in je (werk)leven is een utopie!

Rust en balans is onmogelijk!

Het is de disbalans en onrust die ons leven interessant maakt. Wanneer we continue rust en balans willen bewaren raken we net zo goed gestrest! Want waar gaat dan je aandacht naar toe? Precies! Naar rust en balans en voor velen neigt dat weer opnieuw naar controleren en managen van anderen en de omgeving in plaats van zichzelf. Het gaat om jou en hoe jij jouw mogelijkheden vindt om met onrust en onbalans om te gaan. Op zo’n manier dat het jouw (werk)leven niet verstoort en je dagelijks zin hebt in een nieuwe dag. Je fit en met een positieve mindset de dag start, elke dag opnieuw.

Een coachsessie voor jou, je bent het waard!

Vind jij het moeilijk om in de waan van de dag rust en evenwicht te houden? Zowel in je werksituatie als leefomgeving? Hoe zit het daar met jouw rust en balans? Een goede ‘work-life balance’ is nodig om in contact te kunnen zijn met je eigen kracht en hulpbronnen. Soms heb je een helpende hand nodig deze balans te herstellen. Een goed gesprek, een eye-opener of een confrontatie die je weer een andere focus geeft en weer met je eigen kracht en (zelf)vertrouwen verbindt. Hierdoor kan je weer beter omgaan met drukke of stressvolle situaties, gedachten, gevoelens en emoties. Beter met situaties om kunnen gaan door dichter bij jezelf te blijven maakt dat je je beter voelt. Het geeft ook meer vitaliteit: meer rust en meer energie.

Een helpende hand

Het kan voorkomen dat je op een punt bent waar je je afvraagt of je goed zit. Een reflectie moment met een coach kan dan erg waardevol en helpend zijn. In een coachgesprek reflecteer je op je huidige situatie en krijg je concrete handvatten hoe je daarin verandering kan brengen. Geschikte thema’s voor coaching zijn:

  • Je bent vastgelopen
  • Moe van wat je dagelijks bezig houdt
  • Maalt maar door en hebt een hoofd dat niet meer stopt met piekeren
  • Je weet je wel waar je staat, maar eigenlijk niet meer waar je naar toe wilt

Soms heb je gewoonweg een helpende hand nodig. Dat heeft iedereen in het leven en dat is wat wij vanuit Aago met coachen en trainen aanreiken. Met coachen zorgen we ervoor dat jij je eigen potentiële kwaliteiten vrijmaakt en weer op eigen benen en vanuit eigen kracht in jouw richting verder gaat. Wij maken hierbij gebruik van diverse doelgerichte technieken, zoals o.a. NLP, Neuro Linguistisch Programmeren, en BML, Body & Mind Language, met meer energie en een vitale, voedende levensstijl voor jou als uitgangspunt.

Vitaliteit is niets anders dan plezier hebben in je (werk)leven

Vitaliteit gaat over wat jou blij maakt, jou in je kracht zet. Wat jou richting, rust en balans geeft en jou (weer) energiek maakt. Ieder mens heeft meerdere voedingsbronnen nodig om zich vitaal te kunnen voelen. Vitaliteit is onder te verdelen in 4 vlakken:

  1. Fysiek (voeding en beweging)
  2. Mentaal (gedachten en overtuigingen)
  3. Emotioneel (gevoelens)
  4. Spiritueel (levenservaringen en de impact ervan).

Coachsessies kunnen vermoeidheid en spanningsklachten verminderen. Je weer laten zien en voelen wat je belangrijk vindt in het leven. Je passie voelbaar maken en je ontwikkelen in een richting die je leuk en plezierig vindt.

Coachen is een manier om jezelf weer te activeren!
Plezier te vinden in je dagelijks (werk)leven!

Herken je dit?

Soms hebben we levenservaringen die ons stagneren in ons werk, onze ontwikkeling en ons enthousiasme. Deze blokkade heeft effect op je welbevinden, je vitaliteit. Je voelt je minder lekker in je vel zitten. Dit gebeurt vaak bij gebeurtenissen die je van je stuk hebben gebracht en waarover je je zorgen maakt. Dingen waarbij je piekert over wat komen gaat en waarin je moeite kan hebben je hierover te uiten en/of om te gaan met de bijbehorende emoties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gebeurtenis als het verliezen van je baan of een droom die niet meer uit kan komen. Een intense ervaring heeft emotioneel impact en direct effect op je voelen, denken, doen en laten.

Iedere gebeurtenis beïnvloedt je gevoel en je gedachten en daarmee ook de volgende stap in je ontwikkeling. Soms komt het daardoor voor dat je de volgende stap niet meer goed durft te zetten. Dan is het handig een coach in de arm te nemen en je weer een op weg te laten helpen. Alle ervaringen waaraan je niet direct uiting kan geven, om welke reden dan ook, wordt opgeslagen in je lichaam. Uit de lichamelijke opslag van onvolledige verwerkte eerdere gebeurtenissen (onlangs of uit je vroege jeugd) kunnen vroeg of laat verschillende klachten ontstaan. Zo ontstaat er een verband tussen het fysieke en het geestelijke, je lichaamshouding en je levenshouding.

Vage of onverklaarbaar lijkende klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, schouder- en nekpijn, maar ook eetbuien, slaapproblemen, concentratieproblemen en vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan uit onvolledig verwerkte problematieken.

Naast coachen door middel van gesprekken, wordt er gewerkt met beweging en uiting vanuit het lichaam. We gebruiken daarbij gestructureerde methodes en tools. Alleen praten over problemen of een blokkade kent zijn grenzen. De beweging en de houding in combinatie met het voelen, het denken, de ademhaling en het gesproken woord geeft ruimte uiting te geven aan wie jij als mens in wezen bent en wil zijn in plaats van wie jij denkt te moeten zijn.

Coachen en trainen met woord én beeld

In coaching en training wordt communicatie in woord én beeld toegepast. De gesproken taal heeft vaak de overhand op de taal van het lichaam, het verbale komt in onze maatschappij sterker naar voren dan het non-verbale. Communicatie betekent ‘contact met jezelf en contact met de ander’. Het een staat niet los van de ander, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat hoor en zie je terug in de manier waarop je praat en staat, doet en laat. Zo staan lichaam en geest ook onlosmakelijk met elkaar in verbinding.

NLP en BML leggen een connectie tussen lichaamstaal, lichaamshouding en levenshouding. Er is een verband tussen wat je denkt en voelt en de manier waarop jij je in en door het leven beweegt. Door gebaren en lichaamsuitingen mee te nemen, ervaar je dat een verandering het lichaam direct een verschuiving geeft in je gedachten en emoties. Door te bewegen tijdens de coachsessies, en met name anders te bewegen dan je gewend bent, (Letterlijk en/of figuurlijk) creëer je meer ruimte in je ‘body’, waardoor er meer ruimte in je ‘mind’ ontstaat.
Het is toe te passen op individueel niveau, maar ook in teamverband. Het is effectief en doelgericht, je ervaart het direct.

Wil je het een keer ervaren? Schroom niet, denk niet te lang, maar doe 🙂

Graag tot ziens voor een coach ervaring, want je bent het waard!
Hartelijke groet Léonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *