Hoe werkt NLP?

NLP is de afkorting van neuro linguïstisch programmeren en werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Kort gezegd wordt NLP ingezet om bepaalde vaardigheden te leren, die leiden toten grotere kans op succes in het persoonlijke en werkzame leven. Kernbegrippen zijn beter communiceren, een groter zelfvertrouwen, meer plezier en groei. NLP betekent leven vanuit je hart, het ontdekken van je innerlijke drijfveren en talenten, bouwen aan betere relaties en het behalen van je doelen. NLP is zowel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling als voor het trainen van groepen. Hieronder geven we je antwoord op de vraag “hoe werkt NLP”.

Navigeer via onderstaand menu gemakkelijk door de pagina:

  1. Het ontstaan van NLP
  2. NLP en persoonlijke ontwikkeling
  3. Hoe ziet een NLP training er uit?
  4. Hoe werkt NLP voor groepen?
  5. NLP-onlinetrainingen
  6. NLP en Aago

Het ontstaan van NLP

NLP is ontstaan in de Verenigde Staten en grondleggers zijnn linguïst John Grinder en wiskundige Richard Bandler. Tijdens hun studententijd zijn zij al begonnen met het ontwikkelen van een model waarin inzichtelijk werd welke gedragingen als effectief worden beschouwd. Voor hun modellering bestudeerden zij gedragingen en houdingen van mensen die succes genoten in hun vakgebied. Zij zochten uit wat deze succesvolle mensen anders deden dan mensen met minder succes in leven en werk. Later modelleerde Bandler op reizen naar India, Afrika en Mexico ook yogi's en sjamanen. Zo ontstond een geheel nieuwe stroming binnen de psychologie, mede gebaseerd op reeds bestaande psychologische stromingen zoals hypnotherapie en gedragstherapie.

NLP en persoonlijke ontwikkeling

Iedereen wil graag gelukkig en succesvol zijn. Hoe bereik je dat? Hoe werkt NLP in verband met persoonlijke ontwikkeling? Als je kiest voor een NLP-training dan verbeter je je communicatie, je herontdekt jezelf en ontwikkelt nieuwe kwaliteiten. Dit alles maakt je een rijker mens, geeft je meer zelfvertrouwen en heeft een positieve invloed op je relaties, zowel privé als zakelijk. Wil je een nieuwe carrière beginnen, stappen zetten op de maatschappelijk ladder, meer plezier voelen in het leven? Met NLP bereik je je doelen, maak je je dromen waar. Tijdens de NLP-trainingen leer je je gesprekstechnieken verbeteren en de trainingen van Aago zijn geschikt voor zowel particulieren als voor trainers, coaches, leidinggevenden voor hulpverleners, managers, zorgprofessionals en docenten.

Hoe ziet een NLP training er uit?

Je volgt de NLP training in een kleine groep waarbij theorie en praktische oefeningen hand in hand gaan.

Tijdens de leuke, intensieve dagen wordt geleerd, gedaan en ervaren. Kernwoorden zijn: passie, inspiratie, vertrouwen, open, toegankelijk, humor en positief maar ook: respect. Door in te spelen op actuele situaties en je een spiegel voor te houden, krijg je inzicht in je eigen gedrag. Je leert nieuwe vaardigheden en ontdekt vaardigheden die je al had, maar niet gebruikt. Zelfkennis en inzicht maken je flexibeler en geven je de kans je kwaliteiten optimaal te benutten. De trainingsdagen zijn inspirerend en motiverend en natuurlijk geniet je tijdens een NLP-training bij Aago naast alle inspanningen ook van ontspanning en een heerlijke lunch.

Hoe werkt NLP voor groepen?

De NLP bedrijfstraining is bij uitstek geschikt voor groepen. Bedrijven en instellingen veranderen voortdurend, hoe veranderen managers en personeel mee? Past jouw stijl van leidinggevenden nog binnen de (vernieuwde) bedrijfscultuur? Zijn jouw communicatievaardigheden voldoende?

Ben jij als docent in staat relaties op te bouwen en te onderhouden? Zeker tijdens veranderingen kan dit onzekerheid, angst en twijfel met zich meebrengen. Dit geldt voor elk verandertraject. Met NLP kun je als groep nieuwe inzichten krijgen, beter leren samenwerken en effectiever leren communiceren.

Wil je out of the box denken, doelen behalen, soepel veranderen en beter leidinggeven? Een NLP-bedrijfstraining helpt je snel en effectief te komen waar je wilt zijn.

NLP-onlinetrainingen

De NLP-trainingen en opleidingen zijn ook online of deels online te volgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onlinetraining NLP-gesprekstechnieken. Deze training kun je geheel zelfstandig, wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo volgen. Door middel van onder meer boeiende filmpjes, werkbladen en oefeningen maak je je de leerstof eigen en verbeter je je gesprekstechnieken. Het geleerde kun je direct toepassen in je privé- en werkomgeving. Kijk voor deze en andere mogelijkheden als je een onlinetraining of opleiding wilt volgen op onze website of neem direct contact met ons op voor persoonlijke informatie.

NLP en Aago

Bij Aago vind je bevlogen coaches en trainers met een ruime ervaring en hart voor hun werk. De NLP-trainers en coaches van Aago helpen jou graag bij het bereiken van je doelen en beschikken over een uitgebreide kennis van NLP en alle benodigde opleidingen. Het zijn echte professionals! Op de website van Aago kun je veel informatie vinden over onze coaches en trainers en de verschillende mogelijkheden voor NLP-trainingen waaronder ook onlinetrainingen en NLP-opleidingen. Natuurlijk kun je ons altijd bellen voor een persoonlijk gesprek en vrijblijvende informatie.

Bel Aago
Stuur Aago een bericht

Heb jij een vraag of opmerking?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op!    Gratis kennismaker NLP