Onze werkwijze

Werkwijze & Methodieken


We werken vanuit de filosofie 'Wat werkt, werkt!'

Dat vraagt een 'open mind', met andere woorden: een houding met een flexibele mindset!Om deze houding te ontwikkelen maken we, naast NLP, ook gebruik van andere lichaamsgerichte methodieken of de meest effectieve elementen ervan. De Holistische werkwijze met de aanpassingen van NLP naar én de huidige tijd maakt het niet alleen vernieuwend, maar ook dat je sneller doorbraken realiseert.

Hiervoor hebben we de beste elementen uit andere methodieken verzameld en samengevoegd en dat zie je terug in onze werkwijze. Denk aan de basis van de methodieken ACT, TA, BML en Systemisch Werken. De holistische jaaropleiding tot NLP Practitioner is een traject waarbij je naast het verbeteren van je communicatie en het leren van coachvaardigheden ook een persoonlijk ontwikkelingstraject aflegt. En de werkwijze is gericht op persoonlijke groei, het ontwikkelen van je autonomie en persoonlijk leiderschap.


Werkwijze

De werkwijze van de "Holistische NLP Jaaropleiding" is ontworpen om de deelnemers te begeleiden op een transformatieve reis naar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We streven ernaar problemen in de kern aan te pakken en de oorzaak te ontwortelen. Onze aanpak is gebaseerd op een combinatie van theoretische inzichten en praktische toepassingen, waarbij we de volgende principes volgen:

  1. Diepgaand leren: We graven diep in de concepten en methodieken van NLP, ACT, TA, BML en Systemisch Werken. Deelnemers krijgen een solide basis in deze benaderingen en leren hoe ze deze effectief kunnen toepassen in hun persoonlijke en professionele leven.

  2. Ervaringsgericht trainen: We geloven in leren door te doen. Deelnemers worden actief betrokken bij praktische oefeningen, casestudies en rollenspellen, waardoor ze de aangeleerde technieken direct in de praktijk kunnen brengen.

  3. Persoonlijk ontwikkelen: Naast het verwerven van kennis en vaardigheden, besteden we speciale aandacht aan persoonlijke groei. Deelnemers krijgen de ruimte om hun eigen beperkingen te verkennen en te overwinnen, wat leidt tot meer zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

  4. Coachingvaardigheden: Deze opleiding bereidt deelnemers voor om anderen te coachen. Ze leren hoe ze een ondersteunende en begeleidende rol kunnen vervullen in het groeiproces van anderen, met begrip, empathie en effectiviteit.

  5. Holisme: Onze benadering is holistisch, wat betekent dat we niet alleen focussen op individuele groei, maar ook op de relatie tussen het individu en zijn/haar omgeving. We benadrukken de verbinding tussen innerlijke en externe wereld.

  6. Ondersteunende community: Deelnemers worden deel van een ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemde individuen die samenwerken en van elkaar leren. Dit netwerk kan waardevolle steun bieden, zowel tijdens als na de opleiding, zodat je er nooit (meer) alleen voor hoeft te staan.

  7. Op maat gemaakt: We begrijpen dat iedereen uniek is, en daarom moedigen we deelnemers aan om hun eigen leerreis vorm te geven. De opleiding is aanpasbaar aan individuele behoeften en doelen wat jou de ruimte biedt om helderheid te krijgen over wat werkt voor jou.

  8. Praktisch toepassen: We moedigen deelnemers aan om de aangeleerde vaardigheden en inzichten toe te passen in hun dagelijks leven en professionele activiteiten. Dit draagt bij aan tastbare en duurzame verandering en brengt jou naar de persoon die jij wil zijn.

  9. Vernieuwen & updates meenemen: De wereld is continu in beweging met ook steeds verdergaande onderzoeken, conclusies en groei in de wetenschap. We veranderen en vernieuwen mee, waardoor jij ook gebruik kan maken van de nieuwste inzichten en kan onderzoeken wat daarvan passend en werkend is voor jou.

Kortom, onze werkwijze is gericht op het bieden van een diepgaande, persoonlijke, en inspirerende leerervaring die deelnemers in staat stelt om hun innerlijke kracht te ontdekken, te groeien als individu en anderen te coachen op hun eigen pad naar succes en welzijn.


Methodieken

De werkwijze van de "Holistische NLP Jaaropleiding" is ontworpen om de deelnemers te begeleiden op een transformatieve reis naar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We streven ernaar problemen in de kern aan te pakken en de oorzaak te ontwortelen. Onze aanpak is gebaseerd op een combinatie van theoretische inzichten en praktische toepassingen, waarbij we NLP als hoofdlijn hanteren. Er zijn veel methoden die overlap hebben met NLP en daarnaast hebben we ook de meest effectieve elementen genomen uit de door ons gevolgde trainingen en principes van:


Image