Wat is Coachen?

 
Image

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug of helpende hand gebruiken en dat is wat een coach jou met coaching kan bieden.

Wat is Coachen

Coaching is een proces, waarbij een coach je leert bewustworden van je patronen en (on)mogelijkheden en. Vanuit bewustzijn heb je de mogelijkheid verantwoordelijkheid en leiding te nemen over je leven vanuit wie je werkelijk bent, vanuit wat jij belangrijk vindt en wat je écht wilt. Hierdoor krijg je de energie anders met gebeurtenissen om te gaan, verdwijnt de ruimte voor de aanklager in jezelf, de altijd aanwezige helper of het slachtoffer van je omgeving, je verleden of je emoties. Het vergroot je flexibiliteit!

Psychische flexibiliteit maakt je sterker en krachtiger van binnen en zorgt tegelijkertijd dat je met meer rust, (zelf)vertrouwen en ontspanning in het leven kan staan. Door de interventies die tijdens coaching toegepast worden, los je innerlijke stagnaties op en ontstaat er meer bewegingsvrijheid, ook letterlijk.

Je acties kosten je minder energie, je ervaart minder strijd en onrust en je kan makkelijker meebewegen met wat zich aandient. Je leeft meer in het nu met oog op de toekomst en toekomstmogelijkheden. Je laat je niet meer leiden door gevoelens van angst over wat er in het verleden is gebeurt of mogelijk in de toekomst zou kunnen gebeuren. Je staat krachtig en met beide benen op de grond, in het NU met een visie en een plan voor de toekomst. En je kan omgaan en meebewegen met wat het leven je brengt.

We spreken bij coachen van een proces, waarbij je opgebouwde beschermlagen afpelt met als doel bij je kern te komen én om daarmee een doel te bereiken. Coachen gaat over bereiken, resultaten en doelen. Het is daarbij een proces van steeds meer jezelf worden. Dat hoeft niet jouw doel te zijn, om meer jezelf te worden, maar dat is wél de intentie van waaruit de coaches van Aago werken, om je meer in verbinding te brengen mij wie jij in essentie bent. Niet vanuit de beschermlaag die je aangelegd hebt in je persoonlijkheid, maar vanuit je kern, jouw wezenlijkheid.

Als mens kom je in je kracht door jezelf te bevrijden van beperkende, kleinerende overtuigingen en gewoontes die je zelf in de loop van je leven hebt ontwikkeld. Coaching maakt je duidelijk wat de koers is die past bij jou en jouw vitaliteit. Door je te laten coachen op jouw doelen en wat je wil bereiken, leer je meer en meer wat jouw innerlijke (ziels)koers is en hoe jij deze kan volgen. Je ontdekt in dat proces je valkuilen en belemmeringen en deze om te buigen. Je (her)ontdekt nieuwe kanten van jezelf die je vervolgens verder kan ontwikkelen.

Persoonlijk ontwikkelen doe je zelf, maar niet alleen

Je persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang. Het leven heeft geen vaststaand programma en ook jij doorloopt verschillende levensfases. Elke levensfase brengt andere levensvragen en daarmee ook andere uitdagingen. In al die ontwikkelingen heb jij de hoofdrol, maar hoef je niet altijd alleen op jouw podium te staan. Als coach staan wij naast je en word je uitgenodigd om jezelf te onderzoeken en soms even stil te staan voordat je de volgende stap neemt.

Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen anders, maar vraagt altijd serieuze inspanning en kan intenser voelen dan een dag hard werken. Toch is iedereen altijd blij wanneer de volgende stap gezet is. En gaat het vaak ook samen met humor, plezier en ontspannig. De helderheid die ontstaat helpt je weer duidelijk te voelen wat jou voldoening geeft, er écht toe doet en je energie van krijgt. Een mensgerichte coach van Aago helpt je om hier niet alleen bewustwording en inzicht op te krijgen, maar leert je ook wat het is dat je kan doen om hiernaar te leven.

Aago gaat uit van de verbinding tussen lichaam en geest, het non-verbale en het verbale, de beweging en de taal. Coaching door onze coaches zal hier altijd een mix van zijn, hetzelfde geldt voor onze trainingen en therapie.

Coaches van Aago

Onze coaches zijn gespecialiseerd in NLP en je (weer) te verbinden met jezelf. Je doet ontdekkingen in jouw passies en talenten en doordat je innerlijke drijfveren voelbaar worden, sta je met meer rust, (zelf)vertrouwen, flexibiliteit en ontspanning in het leven. Je weet mee te bewegen vanuit kracht, zonder dat je jezelf tekort doet of aanpast.

Naast NLP kunnen tools uit verschillende methodieken toegepast:

In balans leven met Body, Mind & Soul geeft meer focus, rust en energie

Energie voor de dingen die je leuk vindt om te doen en voor de mensen waar je graag bij bent. We houden ons bezig met de beweging en het bewegen van het denken en het doen om meer bij ons voelen te komen. Wanneer daarin balans is, ga ja als vanzelf weer meer stralen! Kijk voor meer informatie ook bij ervaringen 'Coaching vanuit BML' of vraag een Lichaamsgericht Consult aan bij Léonne Meijs voor coaching op jouw doelen of therapie om jouw algehele welbevinden te verbeteren.

Neem contact op