Wat is BML?

Aago gaat uit van de verbinding tussen lichaam en geest, het non-verbale en het verbale, de beweging en de taal.

Hetzelfde uitgangspunt hanteert Jos Dolstra met haar methodiek BML, Body & Mind Language. Coaching vanuit de visie dat er samenhang is tussen onze levenshouding en lichaamshouding.

BML is een transformatieve coachwijze en werkt met de visie dat beweging onze diepste beweegredenen in zich dragen.

Waar staat BML voor?

BML, Body & Mind Language staat ervoor dat de manier waarop de mens is gevormd (levenshouding) leidt tot een aanpassing die direct is terug te vinden in het lichaam (lichaamshouding en beweging).

BML biedt een unieke combinatie tussen gesproken taal en lichaamstaal, waardoor enerzijds het lichaam de mogelijkheid biedt tot ervaring en taal bijdraagt tot duiding en betekenisgeving. BML onderzoekt het gedrag zonder oordeel en vanuit optimale verbinding. Niets wordt veroordeeld en alles wat zich aandient wordt omarmt en gezien als informatie.

Een mens is zich zelden bewust van de overtuigingen die hem aansturen. Deze aangeleerde aannames botsen regelmatig met de innerlijke waarden, dat waar ons hart van aangaat en wat wij als mens écht belangrijk vinden. Expressie mogen geven aan dat wat in je leeft en er voor jou toe doet is belangrijk. Het leidt tot een gezonde geest, een gezond lichaam en draagt bij aan een inspirerende werksfeer.

Ontdek een manier van leven die meer balans brengt

Een manier van leven ontdekken die je meer balans brengt in je doen, denken en voelen. Wie wil dat niet? Het effect van een leven met meer balans:

  • je ervaart minder spanningen en (faal)angst
  • je kan sneller in actie komen
  • je leert anders met stress en spanning omgaan
  • je voelt sneller wanneer je grenzen bereikt zijn
  • je gaat en laat minder over grenzen gaan
  • je komt uit je hoofd van ’teveel moeten’ van jezelf
  • het geeft je rust, ontspanning en meer vrijheid.

De visie van BML die verweven is in de visie en opleidingen van Aago brengt NLP in beweging en voegen een lichaamsgerichte benadering toe.
Hierdoor hebben de trainingen en opleidingen een eigen gevarieerde en unieke bijdrage aan het vergroten van bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Jos Dolstra heeft inmiddels 2 boeken hierover geschreven en NLP & BML trainer Leonne Meijs heeft een boekrecensie en een artikel hierover geschreven. Deze zijn door haar geschreven in opdracht van Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (Beroepsvereniging voor holistisch en complementair werkende coaches en therapeuten) en de NVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP).

In balans leven met Body & Mind geeft meer focus, rust en energie

Energie voor de dingen die je leuk vindt om te doen en voor de mensen waar je graag bij bent. We houden ons bezig met de beweging en het bewegen van het denken en het doen om meer bij ons voelen te komen. Wanneer daarin balans is, ga ja als vanzelf weer meer stralen!

‘Luister naar je hart – het klopt altijd’

Lees meer over lichaamstaal in onze blog: Het lichaam spreekt