Zelfhulp & Bewustzijnsontwikkeling

Zelfhulp (Engels: self-help) is een vorm van hulp aan jezelf, zonder tussenkomst van professionele hulpverleners. Een vorm van zorg richting jezelf, waarbij jij als betrokkene actief aan de slag gaat een situatie of problematiek op eigen kracht op te lossen of hanteerbaar te maken. Om je hierin op weg te helpen hebben wij deze pagina voor je samengesteld en hopen je een richting te geven in de hoeveelheid aan mogelijkheden voor zelfhulp.

Zelfhulp kan je vinden in de vorm van een boek, met uitleg, oefeningen en/of opdrachten, maar ook in de vorm van een video waarin je uitleg krijgt, je begeleidt wordt, geholpen of getoond met welke tool, methodiek jij aan de slag kan. De keuze is enorm en het is een proces om te ervaren wat bij jou past. Onthoud dat je al doende leert en niets van wat jij doet, ervaart, leert een verspilling is.

Volg je innerlijke kompas

“You are never too old to set another goal or to dream a new dream”

C.S. Lewis
Het is de reis die ertoe doet in jouw ontwikkelproces naar zelfrealisatie. Volg je innerlijke kompas, jouw intuitie. En heb de moed erop de vertrouwen dat je precies de juiste ervaringen opdoet en de juiste informatie en inzichten krijgt op het moment dat het er voor jou toe doet.