Wandelcoaching

Wandelcoaching, is een vorm van coachen waarbij we samen wandelen en stilstaan in de buitenlucht en we de natuur en haar elementen actief inzetten tijdens het coachgesprek.

Herken jij dat ook?

Wandelcoaching wordt ook wel natuurcoaching genoemd.

Blijkbaar ervaren we als mens gemakkelijker gevoelens van ontspanning, rust, plezier en vreugde wanneer we in de buitenlucht of in contact met de natuur zijn. Het is een natuurlijke verbinding met onze vitaliteit en intuitie om ons lichaam te bewegen in een natuurlijke omgeving. Onze zintuigen zien, horen en voelen de organische elementen van de natuur waarin we leven en bijna als vanzelf ontstaan er andere gedachten. Onze intuitie krijgt ruimte wat ten goede komt aan onze daadkracht, ons zelfvertrouwen en we weer meer in verbinding komen met wie we in essentie zijn.

Natuurlijk verbinden

Het zit in onze natuur om verbanden te leggen en het is zelfs een specialiteit van Léonne Meijs om ze zichtbaar te maken als jij ze zelf niet kan zien of voelen. De natuur verbindt zich met datgene wat zich aandient. Denk maar aan zon, regen, storm, ongedierte, etc. En de natuur als geheel vindt altijd een manier of een weg. Bomen, planten, dieren en mensen zijn een onderdeel van de natuur en zijn vanuit hun eigen kern verbonden met de natuur als geheel.

  • Voel jij dat niet meer zo?
  • Ben jij de verbinding met jouw kern kwijt?
  • Heb je het gevoel dat jouw omgeving jouw leven bepaalt?
  • Je geleid wordt door de waan van de dag?

Dan is het hoog tijd om deze verbinding te herstellen!
En wandelcoaching is daar een ideale vorm voor. Het helpt op een natuurlijk manier de verbinding met jouw kern te herstellen en versterkt jouw intuitieve vermogens.

Coachen

In wandelcoaching maken we ook gebruik van symbolieken. Het is een manier om mensen naast ‘gewone coaching’ extra intuitieve coachelementen te bieden door coachsessies aan de natuur te verbinden: wandelcoaching of ook wel natuurcoaching genoemd.

Bijvoorbeeld in de vorm van ‘wandelcoaching’ of een ‘stiltesessie’ in de bossen. Met name de stiltesessie in de natuur brengen heel veel rust en werken zeer ontstressend. Wandelcoaching brengt mensen meer in contact met hun onderbewuste, waardoor de inzichten intenser kunnen zijn en je sneller tot acties voor je doel kan komen. In actie komen vanuit een natuurlijke beweging voor wat je werkelijk wilt werkt ontstressend!

Wandel- en natuurcoaching is aan het aanbod van Aago toegevoegd, wat een krachtige manier is om weer in contact te komen met jezelf en jouw natuurlijke beweging! De natuur werkt als een spiegel voor ons, al wandelend komen we weidse uitzichten tegen die ons kunnen helpen om ruimte te creëren voor ons proces.
De natuur kent 4 seizoenen en is continu in beweging. Hierdoor kan de natuur je telkens weer iets anders laten zien, waardoor je je er oneindig aan kan blijven spiegelen.

Kom weer in verbinding met de natuur en merk hoe het voor jou stress weg kan nemen. Geniet ervan en ontdek hoe buitenlucht en daglicht van groot belang zijn voor jouw vitaliteit! Ga dus sowieso eens vaker een wandeling maken in de natuur!!

Wil je zelf een ervaring opdoen in de natuur?
Lees dan deze blog over wandelcoaching en een oefening die verandering op jouw perspectief biedt

Wil je wandelcoaching? Ontdekken hoe onze coach de natuur verbindt aan jouw innerlijke wereld? De natuur gebruikt als spiegel en mogelijkheden biedt voor jouw ontwikkeling en veranderproces? Neem contact met ons op of plan hier direct een afspraak in.