Haal het beste
uit jezelf en anderen

Aago Holistische NLP Jaaropleiding
Ontdek je innerlijke kracht en groei persoonlijk en zakelijk

Holistische NLP Jaaropleiding tot NLP Practitioner:  Je Innerlijke Kracht Ontdekken en Groeien als Persoon en Werknemer/Coach/Ondernemer

In deze jaaropleiding staat jouw persoonlijke groei centraal. Vanaf dag één richten we ons op het ontwikkelen van je autonomie en persoonlijk leiderschap. Tijdens de opleiding duiken we diep in je innerlijke wereld, waarbij we inzicht geven in de blauwdrukken die in je onbewuste lagen verscholen liggen. Deze inzichten zullen je helpen om effectiever met jezelf en anderen om te gaan.

Je leert niet alleen je drijfveren, passies en talenten kennen, maar je ontdekt ook de verbanden tussen je innerlijke belevingswereld en de buitenwereld. Dit omvat begrip voor het gedrag van anderen en hoe dit verweven is met de context waarin ze zich bevinden, zoals familie, organisatie en cultuur.

Deze opleiding helpt je om helderheid te krijgen over je doelen, persoonlijke grenzen en hoe je deze kunt managen. Het geeft je het bewustzijn dat je keuzes kunt maken en invloed hebt op je gedachten. Bovendien, het zal je laten zien welk effect jouw acties hebben op anderen en vice versa.

Iedere persoon is uniek en heeft zijn eigen perspectief op de wereld. Door deze holistische NLP Jaaropleiding te volgen, zal je in staat zijn om vanuit je eigen kracht te handelen en anderen te coachen. Als coach, leer je om een stabiele en ondersteunende factor te zijn in het groeiproces van anderen en om hen uit te dagen om op nieuwe manieren te kijken en te handelen.

Communiceren volgens de principes van NLP vereist een open, respectvolle, en nieuwsgierige benadering. Het is een manier van waarnemen die je in staat stelt om effectiever te communiceren met jezelf en anderen. Het stelt je in staat om in het moment te observeren, te luisteren en te handelen op een manier die dienstbaar is, zowel voor jezelf als voor anderen.

Holistische NLP Jaaropleiding

De Holistische NLP Jaaropleiding biedt een unieke kans om je communicatievaardigheden te verbeteren en coachingsvaardigheden te ontwikkelen. Het is een reis van persoonlijke ontwikkeling waarbij je de basisprincipes van NLP leert toepassen en daarnaast ook kennis maakt met andere methodieken. We werken resultaatgericht waarbij jij jouw proces centraal staat en wij je daarbij ondersteunen. Dit traject zal je helpen om niet alleen effectiever te communiceren, maar ook om te groeien als individu.

Voor wie?

Deze jaaropleiding is voor mensen die willen weten waar ze nu staan en bewust willen worden, zijn van hun eigen innerlijke processen en persoonlijk willen groeien.

Dit traject is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar intermenselijke en intra-menselijke communicatie. 
3 vragen staan hierbij centraal;

 1. Hoe doe ik dat zelf (spiegel)? 
 2. Hoe kan ik daarin groeien? 
 3. Hoe kan ik anderen daarin begeleiden, coachen?

Programma

In dit NLP Jaartraject sta jij als mens centraal: waar sta je nu en waar wil je naar toe. Je onderzoekt en leert veel over jezelf, je drijfveren en hoe je effectief veranderingen kunt verwezenlijken. Tijdens de opleiding krijg je antwoord op vragen als: 'wat kun je veranderen in je leven en wat juist niet', 'wat houdt je nu tegen en hoe reflecteer je daarop'.

In deze NLP Practitioner opleiding:

 • Werk je intensief aan je persoonlijke ontwikkeling
 • Ontdek je gedragspatronen en leer je deze om te buigen
 • Krijg je inzicht in je eigen communicatie en het effect ervan op anderen
 • Ervaar je het effect van de interventie
 • Krijg je meer ruimte voor je gevoel en meer rust in je denken
 • Vergroot je je inlevingsvermogen richting toekomstige cliënten / gesprekspartners
 • Leer je effectieve communicatietechnieken waarmee je meer bereikt in jouw werk
  als professional

Inhoud Programma

Het programma bevat naast de principes, bouwstenen en basistechnieken van NLP ook de toepassing en verdieping van de principes in je dagelijks (werk)leven voor meer (werk)geluk.

 • De basisprincipes en de vooronderstellingen van NLP
 • Waarnemen, contact maken en houden, spiegelen - volgen & leiden – rapport
 • Het NLP coachmodel, werken met succesvolle doelen, kaders, ankers en strategieën
 • Perceptie is projectie
 • Ontdekken van eigen grenzen en leren werken met (gezonde) grenzen
 • Taalpatronen ontdekken en uitvragen
 • Werken met de kracht van taal in symbolieken en metaforen
 • Lichaamsgericht werken i.c.m. mindfulnesstechnieken die aansluiten bij NLP
 • Oefenen, toepassen van NLP interventies en reflecteren op ervaringen

Ervarend leren

In deze holistische NLP jaaropleiding staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.
En ga je ervaring opdoen met de verschillende methodieken die wij opgenomen hebben in onze werkwijze en methodieken, zoals ACT, BML, TA en Systemisch Werken, maar denk daarbij ook aan het opdoen van een ervaring met een familie opstelling en wandelcoaching.

Data 2024

vrijdag 19, 26  januari, 23 & 24 februari, 8, 22 maart, 05 & 06 en 19 april, 17, 31 mei & 01 juni, 14-28 juni 

30 augustus, 13, 27 sept, 11 & 12 okt, 01 nov (afsluiting- & certificering)
Optioneel voor examenkandidaten die dit vooraf aangeven: 02 nov (examendag)

20 dagen (exclusief te besteden tijd in interventiegroepjes, supervisie, literatuurstudie en de optie van een examendag)

Investering

20 dagen (exclusief intervisie en literatuurstudie)
€ 3.250,= vrijgesteld van BTW

Betalingsopties

Van 1 september tot 19 januari 3.250 euro

 • Bij betaling ineens, gratis 2 daagse Masterclass Systemisch Werk á 495 euro (niet inwisselbaar voor geld).
 • Bij betaling in termijnen vervalt het recht op kosteloze deelname aan de 2 daagse Masterclass, betaal je 50 euro extra administratiekosten en betaal je in maximaal 10 termijnen van 330 euro. De eerste termijn dient vóór aanvang van de opleiding voldaan dient te zijn om dit recht te behouden en de laatste termijnbetaling vóór 01 oktober.

Deze opleiding is geregistreerd in het kwaliteitsregister van het CRKBO en daarmee vrijgesteld van BTW.
Het bedrag is inclusief lesmateriaal en toegang tot de online academy, een uitgebreide lunch, koffie, thee, water, fruit, versnaperingen en een certificaat.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 22 deelnemers per jaar.
Er zal bij het maximum aantal deelnemers vaker in kleinere groepen gewerkt worden.

Lees hier alvast tips over hoe jij meer coachend kan communiceren en leer ze toepassen in onze  Holistische Jaaropleiding tot NLP Practitioner

Persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling

In de holistische jaaropleiding NLP ervaar je de kracht van NLP en nog veel meer, zodat je niet alleen jezelf maar ook anderen kunt begeleiden en coachen. Je kent je kwaliteiten en je valkuilen, je weet wat je wil, je kunt goed voor jezelf opkomen en grenzen stellen. Je ontdekt je passies en talenten en je leert effectieve vaardigheden en communicatietechnieken. Om te groeien is het belangrijk dat je je kwetsbaar durft op te stellen en persoonlijke casussen inbrengt.

Overige informatie

Locatie: Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden

Lestijden: Inloop vanaf 9.00 uur, start 09.30 uur, einde 16.30/17.00 uur

Intervisie: Om het gedachtegoed van NLP goed eigen te maken oefen je tussentijds met je studiegenoten en raak je meer ervaren met zowel de lesstof als de houding die het vraagt. Na de eerste lesdag kan je hier al gezamenlijk mee aan de slag. Wij doen de voorzet en de vervolgorganisatie doe je met elkaar.

Literatuurstudie: Er wordt een manual uitgereikt en daarin bevindt je tevens aanbevolen literatuur. Deze literatuur is niet verplicht te lezen of te bestuderen, maar wordt aanbevolen als ondersteunende literatuur.

Studiebelasting: Deze bestaat uit 20 lesdagen. Ca 2-3 lesdagen per maand en 2-4 uur zelfstudie per lesdag, exclusief de intervisie en aanbevolen literatuurstudie.

Niveau opleiding en vooropleiding: De NLP Jaaropleiding tot NLP Practitioner vraagt geen specifieke vooropleiding. De training heeft HBO niveau en is toelaatbaar voor iedereen die zich hiertoe uitgenodigd voelt en zich aangesproken voelt in onze uitingen.

Kandidaten die twijfelen over deelname, ongeacht hun denk- en leerniveau worden uitgenodigd contact op te nemen door te bellen of via het contactformulier voor een mondelinge intake en openstaande vragen en twijfels weg te laten nemen.

Aantal deelnemers: Mimimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.
Trainers: minimaal 1 en maximaal 3

Eénjarige opleiding: Internationaal erkend NLP-Practitioner Certificaat

AANMELDFORMULIER


INSCHRIJVEN OPLEIDING

Dit krijg je

 • 20 trainingsdagen
 • Persoonlijk ontwikkelplan
 • Individuele coaching en begeleiding
 • Intervisie
 • Kleine groepen
 • Volledig verzorgd dagarrangement
 • Lesboek
 • Gratis online leeromgeving
 • Optie tot Internationaal erkend NLP Practitioner Certificaat

Agenda:
20 dagen - 09.30-16.30 uur
Locatie: Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden

Studiebelasting:
2-3 lesdagen per maand
2-4 uur zelfstudie per week


Vooropleiding
De NLP Jaaropleiding tot NLP Practitioner vraagt geen specifieke vooropleiding.
De training heeft HBO niveau en is toelaatbaar voor iedereen die zich hiertoe uitgenodigd voelt en zich aangesproken voelt in onze uitingen.

Kandidaten die twijfelen over deelname, ongeacht hun denk- en leerniveau worden uitgenodigd contact op te nemen voor een mondelinge intake en openstaande vragen en twijfels weg te laten nemen.