Masterclass “Over grenzen gaan”

Leren omgaan met grenzen of over grenzen gaan in een masterclass. Wat kan je daarin verwachten? Een actieve dag waarin jij jouw patronen binnen het thema grenzen ontdekt en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Hoe ga jij om met regels? En opgelegde regels? We kennen ze natuurlijk allemaal vanuit onze opvoeding: regels, kaders, grenzen. Maar hoe ga jij ermee om als ze niet van thuis uit komen? Maar bijvoorbeeld vanuit de overheid en ze tóch betrekking hebben op hoe jij jouw huiselijke leven vormgeeft. Hoe vrij kan jij je hierin blijven bewegen?

In deze masterclass ontdek je jouw bewegingsruimte en jouw begrenzing. Grenzen zijn vaak onzichtbaar en voor velen pas voelbaar als je ze nadert of er overheen bent. Waar liggen jouw grenzen? Hoe bepaal jij jouw grenzen? Wanneer zeg jij ja? Wanneer nee?

Waar is het veilig, waar is de uitdaging, wanneer gaat het te ver?


De een zet heel gemakkelijk de volgende stap. Te snel, te makkelijk, te ondoordacht. De ander twijfelt over het zetten van een stap en ziet beren op de weg, maar zet zich erover heen. En weer een ander piekert, ligt wakker en komt er niet toe en zet geen vervolgstappen. Hoe is dat bij jou?

Wat?

Tijdens deze masterclass “Over grenzen gaan” word je je bewust van jouw grenzen en hoe jij daar wel of niet naar handelt. Waar komt het vandaan en hoe kan je dit in de toekomst functioneel inzetten?

(niet meer) Over grenzen gaan

Weten we het wanneer we voorbij onze grens zijn gegaan? Of wanneer we iemand over onze grens hebben laten komen? Vaak weten we dit als het kwaad al geschied is. Achteraf als de consequenties zichtbaar en voelbaar zijn.

Je gaat leren om deze onzichtbare grens eerder herkennen door de signalen van deze onzichtbare grens aan te voelen komen en je bewust te worden van jouw triggers.

Zodat je in het moment je grens aan kunt geven en je je niet schuldig of vervelend hoeft te voelen achteraf. Je kunt in het dagelijks leven je grenzen beter bewaken en aangeven. 

Over (beperkende) grenzen gaan en ruimte innemen

Misschien ken jij juist de situaties waarin je jezelf begrenst hebt. Waarin je niet in staat was om ruimte in te nemen. Bang om te falen,  gedachten die je vertellen dat je het niet kan. Gedachten die je vertellen dat iets niets voor jou is, of dat je bang bent wat anderen er van zullen vinden. Onzichtbare en vaak onbewuste grenzen die je er van weerhouden om te doen wat je zo graag wilt doen. Vaak is de oorzaak hiervan in te herleiden naar  je familiesysteem. Vanuit een onbewuste loyaliteit en liefde leven we vaak niet zoals we zouden willen. Onzichtbare grenzen worden gezien, wat nieuwe mogelijkheden biedt.

In deze Masterclass word jij uitgedaagd om je grenzen te verleggen en de ruimte in te nemen.

Want wil je groeien dan moet je bereid zijn om je grenzen te ontstijgen.

“The magic happens outside your comfortzone.” 

Werkwijze

Werken vanuit de basisverbinding Body, Mind & Soul.

Zijn, Voelen & Denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met technieken, interventies en theorie vanuit:

Systemisch bekeken:

De plek waar je bent geboren heeft bijgedragen aan waar jij nu staat. Je geboorteplek is van enorm grote invloed op de ontwikkeling van jou als mens en individu. Het land met zijn klimaat, de cultuur met al zijn gebruiken en gewoontes en het allermeest het gezin, de familie waarin je bent geboren. Zij maken het systeem van waaruit jij hebt leren denken, handelen en om hebt leren gaan met emoties. 

 Ook het grenzen stellen en ruimte innemen heb je hier geleerd.

Grenzen stellen en ruimte innemen zijn mannelijke kwaliteiten, die je veelal leert van je vader. 

Grenzen kunnen stellen raakt thema’s zoals jezelf waardevol vinden en goed voor jezelf zorgen.

Ruimte innemen gaat ook over jezelf laten zien en horen, ontwikkeling en groei.

Hoe hebben jouw ouders je dit voorgeleefd? Hoe hebben ze jou hierin opgevoed?

Is het iets wat je ‘van nature’ goed afgaat, of zitten er nog (onbewuste) laagjes op?

Investering, data en locatie

Datum: Donderdag 28 oktober
Tijd: 9.30 -16.00 uur
Locatie: Veghel 
Kosten: € 150 (ex btw ), koffie, thee en lekkers zijn inbegrepen

Voor informatie en aanmelden, gebruik het contactformulier of stuur een mail naar info@centrumvanverbinders.nl

Aanmelden kan ook via:
Mieke Kox tel: 06-44472924 of Léonne Meijs op 06-48072005

De masterclass gaat door vanaf 6 aanmeldingen.