Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling krijg je door bewustworden van de innerlijke belevingswereld en daarin nieuwe vaardigheden ontwikkelen. De vrijheid en keuzemogelijkheden die ontstaan uit Trainingen die leiden tot Persoonlijke Ontwikkeling, leiden tot meer ontspanning, veerkracht en vitaliteit in je dagelijks leven.

Je persoonlijke ontwikkelproces is begonnen

Onze trajecten leren je de emoties en gevoelens achter gebeurtenissen te ervaren. Je leert voelen in plaats van alleen vast te houden aan de logica van de rationaliteit. (Waar de meest mensen hun voorkeur in hebben).
Door het doorleven en ervaren van gevoelens die het verleden of een bepaalde situatie bij ons oproepen zónder oordeel, ontwikkelen we bewustzijn.

“Zo gezegd, zo gedaan”, kan je denken, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan en het vraagt om actie en training. Jezelf persoonlijk ontwikkelen ís trainen!

Persoonlijke uitdagingen aangaan

Tijdens Trainingen van je Persoonlijke Ontwikkeling ga je jouw persoonlijke uitdagingen aan. Belangrijk is dat jij jezelf hier ruimte en mogelijkheden in geeft. De manier en mate waarop jij dit voor jezelf toestaat bepaalt hoeveel makkelijker jij jouw persoonlijke uitdagingen aan kan gaat en resultaten bereikt!

Soms ben je op een nare manier tot stilstand gekomen, uit het veld geslagen en heb je een steuntje of duwtje in de rug nodig om zelf weer verder te gaan. Hier hulp in vragen is ook een manier om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en je te trainen.

Elk aspect dat jou belemmert, stagneert of voelt als een hindernis is passend om in onze trainingen aan te pakken en op gecoacht te worden. De mate van succes hangt af van jouw inzet en flexibiliteit. Je mag van ons verwachten dat wij je uitdagen tot het maximale resultaten van jouw potentie in dat moment.

Ontdekken van Passies & Talenten

Wat wil je? Waar ben je goed in? Simpele, veelgestelde en makkelijk klinkende vragen waar je soms tóch moeilijk een antwoord op vindt. In een persoonlijk ontwikkeltraject ga je ook elementen van zowel je passie als je talenten ontdekken. Ze dragen bij aan jouw fundamentele, persoonlijke drijfveren en laten zien hoe ze jou voortbewegen in je werk en je leven.

Passies zijn onze motivatoren en inspiratiebronnen in het dagelijks leven. Ze brengen ons in verbinding met onszelf en anderen, geven energie en maken blij.

Talenten zijn vaardigheden die we al ons hele leven bij ons hebben. Ze zijn verbonden aan onze persoonlijkheid. Soms zijn we er zo mee vergroeid geraakt, dat we ze niet meer herkennen. We weten niet meer precies wat onze talenten zijn. We zijn afgeleid geraakt door de (werk)druk van alledag en twijfelen of we nog wel leuk vinden wat we doen….

Dit gaat ten koste van je energie en daarmee van je (werk)vitaliteit. Zonder passies en talenten ben je sneller moe en kan je uiteindelijk in een burn-out terecht komen. Twijfel jij of dit bij jou het geval is? Neem dan contact met ons op, zodat we dit kunnen onderzoeken.

En weet jij niet meer wat je wil of waar je goed in bent?
Dan is het tijd je passies en talenten te (her)ontdekken!

Creëer keuzes voor jezelf, dat geeft meer innerlijke vrijheid.

Waarom persoonlijk ontwikkeling?

If you do what you always did,
you’ll get what you always got

Wat persoonlijke ontwikkeling oplevert:

 • Bewustwording, zelfinzicht en nieuwe mogelijkheden
 • Grenzen trekken en prioriteiten stellen Regie over eigen leven
 • Meer effectiviteit
 • Flexibeler omgaan met situaties en personen
 • Meer zelfinzicht, moed, daadkracht en (zelf)vertrouwen
 • Minder stress en spanningen
 • Makkelijker omgaan met onzekerheid en angst (voor bijvoorbeeld verandering)
 • Op basis van kennis, inzicht en ervaring gemotiveerd (verder) werken aan je persoonlijke groei
 • Weten wat belangrijk voor je is en daarnaar handelen
 • Ontdekkingen doen in patronen en hoe aan elke kwaliteit van jezelf een valkuil verbonden is
 • Welke passies en talenten van waarde zijn voor je (werk) leven en inkomen
 • Meer vanuit jezelf, je hart, communiceren en leven

Wat werkt, werkt!

Je zal in al onze Trainingen ontdekken dat jouw Persoonlijke Ontwikkeling voorop staat en dat we de flexibiliteit hebben hiervoor zowel meerdere methodieken als technieken in te zetten. We vinden wat werkt voor jou en omdat jij uniek bent, krijg jij wat past in jouw veranderprocessen om te komen tot groei in jouw Persoonlijke Ontwikkeling.

We starten met een vragenlijst uit ACT en hebben daarmee een start- en meetpunt, waar je later ook zelf gebruik van kan blijven maken. En stellen ons vervolgprogramma samen op basis van het moment en trainen je met elementen uit NLP, BML, TA, Systemisch Werken, Mindfullness, visualisaties en andere lichaamsgerichte oefeningen en technieken.

Van crisis naar creatie

Ervaringen uit het dagelijks leven kunnen ons remmen en hoop, vertrouwen en/of plezier stagneren. Onze manieren van werken zijn allemaal gericht op het vergroten van plezier, vertrouwen, creativiteit en vitaliteit. Hierdoor kom je met meer energie in het leven te staan, ervaar je meer bezieling in wat je doet. We doen dit middels gesprekken, oefeningen en interventies die leiden tot het creëren van

 • Meer flexibiliteit in de omgang met situaties en personen
 • Vermindering van stress
 • Verlichting van de dagelijkse gang van zaken
 • Meer rust en zelfvertrouwen
 • Vergroten van veerkracht
 • En verhogen van algehele gevoel van vitaliteit
Je Persoonlijke Ontwikkelingsreis kan beginnen

Wil je Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling via een jaaropleiding?
Individueel of in groepsverband? Gekoppeld aan jouw onderneming en/of ondernemerschap?

Meld het ons en we stellen een offerte voor je op.
We hebben jaartrajecten vanaf € 127,= per maand.