Working 5 to 9 boekrecensie

https://www.bol.com/nl/f/working-5-to-9/9200000000784217/ ‘Working 5 to 9’  Emma Jones

Ondertitel: How to start a succesful business in your spare time. Schrijfster: Emma Jones

Boekrecensie geschreven door Léonne Meijs, november 2012

Na een bijeenkomst met Hallo Meet Up kwam het onderwerp boekrecensies ter sprake. Ik heb me enthousiast hiervoor aangemeld en uit de titels sprak me “working 5 to 9” direct aan. Ik heb het meerdere malen moeten lezen en hardop zeggen, zo gewend was ik aan de zin 9-5. Juist daarom sprak het me aan, ik houd ervan het anders te bekijken en daarmee nieuwe, andere mogelijkheden te creëren. Ik hoopte dat het boek me hiertoe zou inspireren.

Het is een Engelstalig boek, uit 2010 welke zich gemakkelijk laat lezen. Het boek is gericht op mensen die buiten hun vaste baan om (fulltime of parttime), na werktijd een eigen business op willen zetten, eigen baas willen worden. Mensen zoals ik 😉 En het boeit me enorm om te lezen wat anderen inspireert en aanzet tot hetzelfde. Ik kan 60 verschillende succesvolle verhalen lezen van mensen die 5-9 hun eigen business draaien. Mijn werkwijze is de verhalen te kiezen mij op dat moment aanspreken en hiermee ga ik snel door het boek. De Engelse schrijfster heeft interviews met mensen uit de UK gehouden en geeft ook aan uit welk deel van de UK de mensen komen. Vanaf deel 3 van dit boek gaat het over concrete tips en adressen waar je informatie kunt vinden, zoals de belastingdienst. Deze informatie is er logischerwijze op gericht dat je in de UK woont, de doelgroep van dit boek. Hier kan ik dus snel aan voorbij gaan.

Opvallend

Wat me eerder al opgevallen is in het boek is dat alle mensen actief zijn op social media, allemaal! In deel 3 van het boek geeft schrijfster Emma Jones hier in een hoofdstuk een ruime ‘Tech Toolkit’ voor. Duidelijk weergegeven in schema’s met digitale adressen en concrete tips. Ik vind dit zeer praktisch weergegeven en er is aan alle facetten gedacht: van een nieuwe stoel voor je thuiswerk tot een laptop met accessoires om je wereldwijd te kunnen oriënteren. Een mooi naslagdeel voor wanneer je je voorbereid op een business van 5-9

Als Nederlandse kun je je zeker laten inspireren door het boek om naast je baan een eigen business op te bouwen. Genoeg succesvolle voorbeelden en concrete tips die het voor jou mogelijk (en wellicht makkelijker) maken om ermee van start te gaan. Mocht je de wens al hebben, dan zal dit boek je zeker stimuleren tot actie over te gaan.
Het boek is een verzameling van informatie van veel verschillende bronnen, met name UK gericht, maar waar je hier in doorbladert kom je bij algemene tips, bijvoorbeeld hoe je gebruik maakt van social media tools zoals Linked In, Twitter en Facebook.

Als zelfstandig professional lees ik vooral veel herkenning en herhaling. Gezien de snelheid van dit tijdperk en de vele digitale informatie die verstrekt wordt, loopt de schrijfster met dit boek dat niet alle digitale adressen nog bestaan of actueel zijn.

Voor wie is het geschikt?

Met een youtube filmpje geeft Emma een korte omschrijving van het boek en verwijst naar haar eigen digitale adressen en van waaruit je naar heel veel andere links door kunt klikken. Helaas is ook haar eigen website van 2010 en zie ik net als in het boek geen activiteiten of updates in 2012. In 2011 zou ik het zeker aangeraden hebben als je in de UK zou wonen of daar een business zou willen starten. A must have dan. In Nederland? Voor nu? Nu zou ik zeggen dat het een mooi boek is ter inspiratie en boordevol tips om voor jezelf te starten naast je huidige baan, in je dagelijkse 5-9 tijd. Een geschikt boek om je eigen kaders op te rekken.
Voor mij was het leuk de variatie te zien en te genieten van het enthousiasme wat de schrijfster deelt en over wil brengen. Ze richt zich duidelijk op haar doelgroep en maakt in haar boek waar wat ze voor ogen heeft. Daar heb ik van genoten.

Highlights

“The Golden Triangle”
Houd altijd de volgende 3 zaken aanwezig en met elkaar in balans:
1. Customer Care
2. Business Development
3. Admin

“Create your own private Idaho”
– find dedicated space
– invest in a good desk and chair
– a light touch
– double-up (space)
– have a vision
– roam free
– surround sound

Ga hier naar de website ‘Enterprisenation’ van Emma Jones. Waarvan ze oprichter is en de missie heeft ondernemende mensen in UK te helpen starten als entrepreneurs en hen ondersteuning en een platform biedt om hun business te runnen en laten groeien.

Persoonlijk vind ik Emma een inspirerende vrouw die haar kracht en leiderschap op een dienstbare en succesvolle wijze inzet en dat zie ik graag!

Wat inspireert jou aan deze blog en boekrecensie? Deel het met ons in een reactie onder deze blog.
Ook jouw tips en aanvullingen naar aanleiding van ‘anders werken’ lezen we graag!

Voel jij je aangesproken als manager en wil je aan de slag met jouw leiderschap? Ontdekken hoe je werknemers kan inspireren? Uitdagen? In beweging kan brengen?
Check of onze New Leadership Program voor managers iets voor jou is!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *