Het onbewuste is jouw missende link

Je hebt onderwaardering voor het onbewuste!

Zelf weer aan het stuur van jouw automatische piloot. Regie over jouw onbewuste gedachten, dat geeft zelfvertrouwen. Hiervoor moet je je eerst bewust worden van je onbewuste gedachten…

Je wil vooruit, je wil groeien en je weet hoe het moet, maar toch lukt het niet. Je baalt ervan, stagneert en je weet niet precies wat je tegenhoudt. Je hebt al trainingen gevolgd, vraagt je af wat er mis is. Je hebt er misschien wel een gevoel bij, maar je kan er de vinger niet op leggen en hebt niet scherp wat het precies is dat je tegenhoudt en voor stagnatie zorgt.

Wil je het weten? Ik zal je vertellen hoe dat komt: het onbewuste denken is een missende link in jouw groeiproces. We zijn zo gefocust op het bewust- zijn van onze onbewuste processen dat het lijkt alsof we in een mindset raken om ons onderbewuste proberen onderuit te halen. We ons onderbewuste proberen te overtuigen alles naar het bewustzijn te halen, we alles van onszelf moeten weten. Maar daar gaat het fout, we hoeven ons niet alleen te richten op bewust worden en/of het vergroten van zelfkennis. Sterker nog, sociaal psycholoog Timothy Wilson zegt zelfs dat het een illusie is. Jouw persoonlijkheid bestaat voornamelijk uit onbewuste patronen. En die houden je dagelijks in leven. Het wordt tijd waardering te tonen voor jouw onbewuste denken, vind je niet?

Waarom waardering voor het onbewuste?

Het onbewuste:

 • Neemt sneller waar dan het bewuste
 • Slaat al jouw ervaringen op in jouw geheugen, gevraagd en ongevraagd
 • Herhaalt door keer op keer hetzelfde uit jouw geheugen aan jou voor te spiegelen
 • Heeft een eigen stem en spreekt jou op eigen toon met steeds dezelfde woorden toe
 • Wijkt niet af van gebaande banen en reeds eerder opgezette programma’s

Voordelen:

 • Je hoeft niet steeds opnieuw te leren ademen, lopen, fietsen, spreken, etc.
 • Er is een interne stem die je alert houdt en attendeert op do’s en don’ts
 • Je hoeft niet steeds je wiel opnieuw uit te vinden en kent je (on)mogelijkheden

Nadelen:

 • Je wordt niet uitgenodigd nieuwe dingen te leren, integendeel! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
 • Er is een interne stem die je begrenst en toespreekt op wat je allemaal niet of anders moet doen, je het liefst de hele dag toeschreeuwt!
 • Je wordt beperkt tot wat je kent en groei, erger nog is het dat uitbreiding van je mogelijkheden als onmogelijk laat voelen. Herkenbaar?

Waarom moet jij jouw onbewuste meer waarderen?

Omdat het onbewuste dit doet om jou in leven te houden en hiervoor alles in zal zetten wat het aan mogelijkheden in jouw geheugen kan vinden, álles!

Dankbaarheid en waardering voor jouw onbewuste denken is op zijn plaats.

En vanuit die dankbaarheid en waardering kunnen we naar een bewuster leven. Wat gelijk staat aan meer vrijheid, geluk en liefde.

Wil jij betere relaties? Makkelijker met andere mensen omgaan? Meer lef hebben om te doen wat je wil doen? Meer vrijheid ervaren? Meer geluk in jouw leven? Meer liefde?

Start met het waarderen van al jouw onbewuste processen. Stop met boos zijn op jezelf en jezelf veroordelen.
Houd een dagboekje bij en noteer dagelijks 3 dingen waar jij dankbaar voor bent, dat je weet, kan of doet.

Laat  je me via een reactie weten wat jouw ontdekkingen zijn?

Op jouw onderbewuste, hartegroet Léonne

PS. Aan de slag met jouw mindset? Bewuster leven? Transformatie op jouw bestaande patronen? Effectiever communiceren?  Bewustzijn op jouw onbewuste gedachten?

NLP is een krachtige methodiek om dit te realiseren. Lees hier meer over NLP of maak een afspraak met ons en ervaar het zelf.

PPS. Al onze opleidingen en trainingen, offline en online zijn gebaseerd op methodieken die blijvende veranderingen realiseren, zoals

 • NLP, Neuro Linguistisch Programmeren
 • TA, Transactionele Analyse
 • BML, Body & Mind Language
 • ACT, Acceptance & Commitment Therapy
 • Systemisch Werken, Familie opstellingen en Creatie opstellingen

Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen? Laat het ons weten, dat waarderen wij!